Verzuim op het werk

Verzuim op het werk

Misschien heeft u als werkgever last van een te hoog percentage verzuim. Het is niet dat de fout hiervoor alleen bij u als werkgever ligt. Verzuim is een probleem van en voor werkgever en werknemer. Het is belangrijk dat beide partijen snappen wat het voor de andere partij betekend zodat de ene partij niet in de verdediging hoeft. Dit zou namelijk een overleg niet ten goede doen.

Wat kan u doen als werkgever?

Een grote factor van verzuim is stress. Stress kan komen door een hoge werkdruk, maar ook heeft werkplezier een enorme invloed hierop. Als een medewerker veel plezier heeft in zijn/haar werk dan kunnen ze meer druk aan. Als werkgever kan u op verschillende manieren het werkplezier beïnvloeden. Een tip is er een die men altijd hoort maar in praktijk lastiger uit te voeren blijkt dan gedacht, dit is het complimenten geven aan de werknemers. Ook kunt u persoonlijke ondersteuning bieden waar u zou kunnen vragen welke dingen veranderd zouden kunnen worden om het werkplezier nog meer te vergroten.

Als u veel mensen heeft die verzuimen is het een mogelijkheid om de optie van een vierdaagse werkweek open te houden. Deze extra vrije dag zorgt voor een verbeterde balans tussen privé en werk bij de werknemers. Dit klinkt misschien als een drastische maatregel maar blijkt altijd wel een hele effectieve te zijn om succes op korte termijn te realiseren.

Uw hulp bij verzuim

Bent u als werkgever bang dat het percentage verzuim nog hoger gaat worden, of wilt u het drastisch verlagen? Dan kan u terecht bij Dexisarbeid, wij kunnen een helpende hand bieden in dit proces. Wij zullen niet aan een kant gaan staan maar meer de rol mediator innemen. Dus heeft u iemand nodig om u te helpen, neem dan contact op met ons en wij zorgen voor een lager percentage van verzuim.

OFF

Categories: Gezondheid

Digikring


augustus 2018
M D W D V Z Z
« jul    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031