Voor elke tuin maak je gebruik van groenbemesters!

Weet u hoe u de grond van uw stukje land, groentetuintje, siertuin of moestuin het best vruchtbaar maakt? Natuurlijk kunt u kiezen uit een groot aanbod van verschillende soorten kunstmest. Kunstmest is niet in alle gevallen de beste manier om een stuk land vruchtbaar te maken. Bijvoorbeeld stukken land die veel last hebben van erosie hebben geen baat bij kunstmest. Ten eerste omdat het vlug wegspoelt en ten tweede omdat kunstmest niet direct soms tijd nodig heeft om zijn werk te kunnen doen. Het is op zulke stukken land verstandig om op zoek te gaan naar andere manieren waarmee de grond vruchtbaarder kan worden.

De ideale oplossing voor uw tuin

Groenbemesters zijn hier de ideale oplossing! Kies voor groenbemesters als u wilt dat de grond vruchtbaarder wordt. Groenbemesters zijn namelijk de groenste mest die u kunt vinden. Groenbemesters is namelijk mest in vorm van planten. Die groenbemesters plant u op het stuk grond dat bemest moet worden. Doordat de planten groeien wordt de ondergrond bedekt. Dit helpt goed tegen stukken grond die aan erosie onderhevig zijn. De wortels van de groenbemesters houden namelijk de grond met al zijn voedingstoffen goed vast. Wanneer de tijd daar is kan het stuk grond omgeploegd worden. Dit gebeurt met planten en al. De grond neemt de planten op en die worden afgebroken. Hierbij ontstaat organisch materiaal waar andere planten van kunnen groeien.

De hobbytuinder

Zo wordt de grond vruchtbaarder zonder het gebruiken van kunstmest. Er zijn verschillende soorten groenbemesters. Zo zijn er vlinderbloemigen, grassen, kruisbloemigen andere planten. De groenbemesters hebben eigen eigenschappen zoals de manier waarom de bodembedekking plaatsvindt of het verhogen van bepaalde gehaltes en organisch materiaal in de grond. Op de website van De hobbytuinder.nl vind u een groot aanbod aan groenbemesters. Ook kunt u op deze site terecht voor meer informatie over de soorten groenbemesters en het gebruik daarvan!

 

OFF

Categories: Woning en tuin

Digikring


april 2019
M D W D V Z Z
« nov    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930