Voorkom een legionella besmetting

Een legionella besmetting is wellicht minder onschuldig dan u zou denken. Door een legionella besmetting loop je het risico op de veteranenziekte. De veteranenziekte of wel legionellose  is een vorm van longontsteking. De ziekte komt wel eens in het nieuws omdat de ziekte soms uitbraken op grote schaal veroorzaakt. De veteranenziekte kan een zware longontsteking veroorzaken, soms zelfs met fatale afloop.

 

Een legionella besmetting komt niet doordat iemand besmet water drinkt. Slechts bij het inademen van besmet water is er kans op besmetting. Drinken van besmet water is niet schadelijk. De bacterie inademen doe je wanneer je doucht met besmet water, of in een besmet bubbelbad gaat.

 

De besmetting van legionella gebeurt wanneer de legionella bacterie aanwezig is in het water. Stilstaand water van een hoge temperatuur is ideaal voor de legionella bacterie, de bacterie groeit er gemakkelijk in. Het gevaar aan een legionella bacterie is dat je het haast niet door hebt tot het te laat is. Het is daarom verstandig om na een vakantie je leidingen te laten checken. Wanneer je op vakantie bent in een warm land en je verwacht dat de douche in je hotelkamer al lang niet meer gebruikt is, is het verstandig om de douche aan te zetten en dan zonder te ademen weg te lopen. Kom na een poosje terug om te douchen, de legionella bacterie is dan weg.

Controleer eens!

Het is verstandig om in Nederland regelmatig je drinkwaterinstallatie, luchtbehandelingskasten, waterreservoirs, koeltorens of keerkleppen te laten controleren door een professioneel bedrijf. Zo voorkomt u een legionella besmetting, en alle nare gevolgen van dien.

 

Een bedrijf om in te schakelen voor uw legionella controle is Purus B.V. Purus B.V. heeft al veel legionella controles uitgevoerd voor verschillende organisaties. Enkele van deze organisatie zijn loodgieters, ziekenhuizen, gemeentes, zwembaden en installatie bedrijven. Purus B.V. heeft veel ervaring en staat bekend om de hoge kwaliteit van het afgeleverde werk. Voorkom een legionella besmetting met Purus B.V.

OFF

Categories: Business

Digikring


april 2019
M D W D V Z Z
« nov    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930