VvE beheer uitbesteden

VvE beheer uitbesteden

VvE beheer uitbesteden is wel zo gemakkelijk. Er komen namelijk best veel zaken kijken bij VvE beheer. Deze taken worden in Nederland door zo'n 400 beheerders beheerd. Er zit een groot verschil, de ene vve beheerder is de andere niet. Veel makelaars bijvoorbeeld doen naast de verkoop en taxaties van woningen ook het beheren van appartementen. Vooral in de laagtijdagen is dit een goed bijverdiensten voor hen.

Op zoek naar een goede VvE beheerder

Zoals eerder beschreven zit er een groot verschil tussen VvE Beheerders, het advies is dan ook op zoek te gaan naar een bedrijf welke zich daarin heeft gespecialiseerd. Het gezegde 'schoenmaker blijf bij je leest' zegt dat niet voor niets. Een goede VvE beheerder is iemand die het vak verstaat en die zich daarin specialiseert.

Wat doet een Vereniging van Eigenaren beheerder?

Een goede beheerder van de VvE zorgt niet alleen naast de administratieve, financiele, bestuurlijk en juridische taken ook voor advies op het gebeid van bouwkundig en technisch beheer. Veel beheerders huren hiervoor externen in, omdat zij zich enkel gespecialiseerd hebben in het basisbeheer; de administratie van de vve en welke wettelijke zaken daaruit voortvloeien. Het is daarom ook raadzaam om op zoek te gaan naar een beheerder welke alle taken en specilismen in huis heeft. Zo kan hij je op ieder vlak goed adviseren.

Is een reservefonds voor de vve verplicht?

Ja, iedere vve dient een adminsitratie bij te houden. Vanaf 1 januari is het ook verplicht om een reservefonds te creeren. Dit is per wet geregeld. De hoogte van de reservefonds hangt af van de waarde van het gebouw. Hier moet een bedrag van 0,5 procent gereserveerd van worden. Het is ook mogelijk om een MJOP op te stellen, dan mag men hiervan afwijken en wordt het meerjarenonderhoudsplan het uitgangspunt voor het reservefonds.

OFF

Categories: Woning en tuin

Digikring


april 2019
M D W D V Z Z
« nov    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930