Waarom hee het nut, je inboedelverzekering vergelijken?

Zoals gezegd, een inboedelverzekering is onmisbaar. Maar het is natuurlijk zonde om er te veel geld aan uit te geven. Daarom loont het zeker de -kleine- moeite om de voorwaarden en de premies van verschillende aan- bieders met elkaar te vergelijken via ikvergelijk.nu. Die premies kunnen onderling al gauw enkele tientallen euro’s per jaar uiteenlopen. Zo’n snelle besparing laat je toch niet schieten?

Maar niet alleen de premies, ook de voorwaarden van de verschillende inboedelverzekeringen lopen uiteen. Grofweg zijn ze in te delen in twee types: verzekeringen met basisdekking en verzekeringen met een allrisk- dekking:

Een verzekering met basisdekking vergoedt schade of verlies ten gevolge van gebeurtenissen als brand, inbraak, kapotte waterleidingen, storm en dergelijke. Vaak geldt de dekking alleen in en om het huis. Door middel van extra premies kan doorgaans de dekking uitgebreid worden.
Bij een allrisk inboedelverzekering krijgt u een vergoeding bij alle oorzaken van schade of verlies. Deze verze- kering hee vaak een wereldwijde dekking.

De voorwaarden van je inboedelverzekering vergelijken met die van andere maatschappijen kan dus zeker geen kwaad. Bij ikvergelijk.nu is dat binnen een paar minuten gebeurd.

Er zijn veel verzekeringsmaatschappijen die inboedelverzekeringen aanbieden, en allemaal hanteren ze hun eigen speci eke voorwaarden. Ikvergelijk.nu verzamelde de gegevens van de volgende maatschappijen, die samen het merendeel van de polissen in omloop hebben: Aegon, Reaal, FBTO, Centraal Beheer Achmea, Nationale Nederlanden en de kleinere verzekeraars Zelf, VerzekerUzelf.nl en Hema. De meeste van deze maatschappijen hebben zowel een basisversie als een allrisk versie in hun portefeuille.

Hoe werkt het vergelijken?
Allereerst moeten er een aantal gegevens worden ingevuld, die de verzekeraars nodig hebben voor het in- schatten van risico’s en daarmee ook het bepalen van de hoogte van de premie. Het volgende wordt gevraagd:

– Je geboortedatum.
– Met hoeveel mensen je in huis woont. Hoe meer mensen, hoe meer inboedel. 

– Waar je woont.
– In wat voor huis je woont is ook belangrijk.

Met al deze gegevens wordt een schatting gemaakt van de waarde van je inboedel, die we gebruiken om een indicatie te kunnen geven van de premie voor je inboedelverzekering per verzekeringsmaatschappij. Als je alles hebt ingevuld verschijnt er een lijst met aanbieders inclusief de berekende premie. De verzekeringen die je het interessantst lijken kun je met elkaar vergelijken. Je klikt daarvoor in het vakje ‘vergelijk’ bij elk van die verzekeringen en vervolgens op de knop ‘vergelijk inboedelverzekering’. Je ziet dan een overzichtelijke lijst met gegevens over de dekking, de premie, eigen risico, afsluitkosten en dergelijke. Zo wordt het heel een- voudig om de juiste inboedelverzekering te kiezen.

Besparen door te vergelijken
Tot slot kun je je huidige inboedelverzekering vergelijken met de resultaten die je in beeld hebt gekregen. De kans is groot dat er een goedkopere verzekering bestaat dan de jouwe, die toch dezelfde dekking biedt of misschien zelfs wel een betere. Besparen kan soms zo simpel zijn, zeker bij ikvergelijk.nu

OFF

Categories: Links

Digikring


april 2019
M D W D V Z Z
« nov    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930