Waarom ik achteraf betalen fijn vind bij online shoppen

Online shoppen wordt steeds populairder in Nederland, en dit gaat natuurlijk gepaard met de nieuwste technologieën. Denk hierbij aan mooie websites, live chatten voor als je er niet uitkomt, en persoonlijke aanbevelingen op basis van jouw stijl. Ongetwijfeld heb je ook weleens een product willen bestellen waar je op dat moment eigenlijk geen geld voor had. En dus waar je niet misschien gelijk aan dacht is het systeem van achteraf betalen, ook wel bekend als Afterpay, terwijl dit een service is wat steeds meer gebruikt wordt in Nederland. Het bedrijf dat dit systeem aanbiedt werd al in 2010 opgericht en is nu bijna beschikbaar in elke online winkel. In dit artikel gaan we bespreken waarom klanten deze service zo fijn vinden, de diensten en voorwaarden van Afterpay, en kijken we of er andere bedrijven zijn die achteraf betalen aanbieden.

 

Voordelen van Afterpay

Wat Afterpay zo fijn maakt voor klanten is dat ze niet meer achter hun geld aan hoeven te zitten als er bijvoorbeeld een artikel retour moet, want dan behouden ze gewoon het deel van de bestelling die ze wel willen houden, en dat zonder gedoe om je geld terug te krijgen. Daarnaast is het voor klanten fijn dat ze eerst kunnen bekijken hoe de bestelling eruitziet voordat ze beslissen of ze het willen houden, wat veruit het meest gehoorde argument is. Het concept van Afterpay is erg aantrekkelijk geworden voor klanten die opeens iets nodig hadden, of op het moment geen geld in de portemonnee konden vinden waar ze normaal voor hadden moeten wachten om het te bestellen en gingen ze op krediet bestellen met bijvoorbeeld een creditcard. Op die manier ontstonden er geldproblemen en worstelden mensen uiteindelijk met het terugbetalen van dit bedrag, maar met Afterpay werd het mogelijk om te betalen wanneer bijvoorbeeld het salaris weer was gestort. Het begon allemaal bij een paar winkels en dit concept werd al snel uitgebreid en groeide hard. Op verschillende kleding sites is het nu mogelijk om met Afterpay te betalen, maar ook bij de grote online shops zoals bol.com. Kortom, met al deze voordelen is het zeker mogelijk om een online shopping party te houden, maar vergeet niet dat je het later nog wel moet betalen, wat eigenlijk het enige gevaar is aan dit systeem. Geef geen geld uit terwijl je dat eigenlijk niet hebt!

 

De diensten/service en voorwaarden van Afterpay

Zoals al vermeld is het concept achteraf betalen zo groot dat je er tegenwoordig bijna alles mee kunt bestellen, van spullen voor je kinderen, kleding, tot spullen en decoratie voor in je huis. Dit is een overzicht van de diensten van Afterpay, waar je de winkels kunt vinden die de service ondersteunen. Als je bijvoorbeeld op herenmode klikt, dan zal je zien dat bijna alle online winkels in het rijtje te vinden zijn. Er is ook een mogelijkheid om het bedrijf te laten weten waar het nog niet mogelijk is om met Afterpay te betalen, bijvoorbeeld in je favoriete winkel. Dit kan je doorgeven door op de site van Afterpay het internetadres van de winkel in te voeren met je eigen emailadres en dan gaat het bedrijf proberen om de winkel aan te sluiten bij het systeem. Hoe fijn het Afterpay ook is, er zijn uiteraard wel voorwaarden verbonden aan het gebruik van het systeem. De voornaamste hiervan is dat de betaling na 14 dagen voldaan moet zijn, anders worden er extra kosten in rekening gebracht. Hiervoor word eerst nog een gratis herinnering per email naar je gestuurd waarmee je wordt geattendeerd op het feit dat je nog niet hebt betaald. Als je hierna nog niet betaald, dan zal er door Afterpay een rente worden gerekend op het bedrag dat je ze beschuldigd bent en deze kan hoog oplopen.


Andere bedrijven die achteraf betalen aanbieden

Naast Afterpay zijn er ook andere bedrijven die achteraf betalen aanbieden, vaak met dezelfde service en voorwaarden die je altijd goed moet doorlezen voor je iets besteld op deze methode. Een paar voorbeelden van deze bedrijven zijn Klarna, Billink en Sisow e-care, waar je wellicht nog nooit van hebt gehoord omdat deze bedrijven later zijn ontstaan Dit zijn bedrijven die eigenlijk meer op het zakelijke aspect gefocust zijn en daarom rekenen ze iets hogere transactiebedragen. Zo wordt Klarna vaker gebruikt in de business to business sector. Afterpay is dus de pionier en marktleider op dit gebied voor consumenten en dit zal zeker ook zo blijven.

OFF

Categories: Artikelplanner

Digikring


april 2019
M D W D V Z Z
« nov    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930