Waarom is een advocaat handig?

Waarom is een advocaat handig?

Een advocaat kan voor verschillende onderwerpen optreden. Ook wanneer de zaak voor de rechter komt, is het in veel gevallen niet verplicht om een advocaat te nemen. Als advocaat kan je je specialiseren in een beperkt deel van het recht. Er zijn veel verschillende advocatenkantoren waar je uit kunt kiezen. Bij kleine advocatenkantoren werken vaak advocaten die in een deel van het recht gespecialiseerd zijn, bijvoorbeeld in strafrechten. Grotere kantoren adviseren in de meeste gevallen voor het nationale bedrijfsleven op specialistisch juridisch gebied. Of je een advocaat moet inschakelen hangt met name af van het soort zaak waarover u wilt of moet procederen. Er zijn veel verschillende zaken waarvoor je voor de rechter zou moeten verschijnen. Je bent verplicht een advocaat in te schakelen als je voor een civiele procedure moet voorkomen bij de rechtbank, de Hoge Raad of het Gerechtshof. In andere gevallen is een advocaat niet verplicht, maar het is vel toegestaan.

Taken van een advocaat

Veel voorkomende taken van een advocaat is dat hij of zij moet opkomen voor de belangen van de cliënt. Wanneer de cliënt beschuldigd wordt van een overtreding van de wet, dan helpt een advocaat bij de verdediging van de cliënt. Het kan ook zo zijn dat je met de tegenpartij in overeenstemming komt, dat wordt schikking genoemd. Als dat niet het geval is, dan zal de cliënt voor de rechter moeten komen. Bij civiele procedures staan er twee burgerlijke partijen tegenover elkaar. Hierbij bespreekt de advocaat eerst met de cliënt welke juridische mogelijkheden er zijn. De advocaat gaat dan bekijken of het veel zin heeft om een rechtszaak te beginnen en hoe groot de kans is dat die gewonnen wordt. Bij strafzaken heeft de advocaat een gesprek met de cliënt waardoor hij erachter kan komen wat er volgens de cliënt is gebeurd. De advocaat legt dan uit welke stappen worden genomen om de rechtszaak zo goed mogelijk te laten verlopen.

Weten wat een goede advocaat is

Er zijn veel verschillende advocaten die in diverse rechtsgebieden gespecialiseerd zijn. Niet alle advocaten zijn even goed en daarom is het belangrijk om een goede advocaat te vinden voor een zaak. Bij het kiezen van een advocaat zijn er een aantal thema’s van belang, zoals de prijs-kwaliteitverhouding en de ervaring van de advocaat. Een advocaat moet niet alleen genoeg kennis hebben over de juridische problemen, maar het kan ook voordelig zijn als er een klik is tussen de cliënt en de advocaat. Het kan dan zo zijn dat de samenwerking beter verloopt en hierdoor kan er een beter resultaat uit komen. Voor gespecialiseerde advocaten kun je perfect bij Expert Advocaten terecht. Expert Advocaten is een nieuw en ambitieus advocatenbureau waar het leveren van kwaliteit op nummer één staat. 

OFF

Categories: Links

Digikring


maart 2019
M D W D V Z Z
« nov    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031