Waarom moet je VCA gecertificeerd zijn

VCA staat voor Veiligheid, gezondheid en milieu Checklist Aannemers. Een VCA is een groot programma waarmee dienstverlenende bedrijven objectief worden getoetst. Ze worden bijvoorbeeld getoetst op hun VGM-beheersysteem. VGM staat voor veiligheid, gezondheid en milieu. Wanneer je in het bezit bent van een VCA laat je zien dat je veilig werkt en ook aan het milieu en de mensen om je heen denkt. Opdrachtgevers nemen jou sneller in dienst, of geven jou sneller een klus, wanneer je in het bezit bent van een VCA. Wanneer je in het bezit bent van een VCA kun je ook in andere Europese landen werken zonder dat je daar voor opnieuw examen moet doen. In elk Europees land gelden de zelfde regels om een VCA te behalen.

Verschillende vormen van VCA

VCA komt in verschillende kwalificaties. Zo is er een B-VCA voor aannemers die veel op bouwterreinen of risicovolle omgevingen werken. Met een B-VCA laat je zien dat je de basiskennis van het VGM bezit. Je weet onder meer hoe de wet- en regelgeving is geregeld en kunt ongevallen voorkomen door snel te handelen in onveilige situaties. Wanneer je een operationeel leidinggevende bent bij een aannemer, dan moet je in het bezit zijn van een VOL-VCA. Een VOL-VCA laat zien dat je denkt aan jezelf, degenen waar je leiding aan geeft en aan het milieu. Je werkt zelf efficiënt en stuurt degenen waar je leiding over hebt, ook aan om efficiënt te gaan werken. Met een VOL-VCA weet je over de wet- en regelgeving in Nederland maar ook in andere delen van Europa. Je kunt een bedrijfsnoodplan samenstellen en een toolbox vergadering organiseren. Wanneer je een intercedent bent, moet je beschikken over een VIL-VCU. Een VIL-VCU komt overeen met een VOL-VCA, alleen is die niet geschikt voor intercedenten. Inschrijven op de site kan bij deze aanbieder van examens.

Wat is de SSVV?

Stichting Samenwerken Voor Veiligheid, dat is de betekenis van de SSVV. Bij deze stichting wordt bepaald wat de richtlijnen zijn voor het behalen van een VCA certificaat op de verschillende niveaus. Ook worden hier de examenrichtlijnen bepaald. Alle opleidingen die de SSVV aanbiedt staan in de SSVV opleidingsgids. Moet je nou zelf nog een VCA certificaat behalen? Bereid je dan goed voor, maak oefen examens en leer samen met een van je collega’s die ook nog geen VCA heeft of ga juist leren met een collega die het al wel heeft. zij kunnen jou helpen met het behalen van je certificaat.

OFF

Categories: Links

Digikring


maart 2019
M D W D V Z Z
« nov    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031