Warme kerstdagen? Ventilatie is het antwoord!

De koude kerstmaanden komen er weer. Je gaat gezellig thuis of samen met vrienden even wat eten. Je kleed je kamer aan met de mooiste kerstspullen, alles om ervoor te zorgen dat het echt gezellig wordt. Hoe gezellig je een kamer gewoon aankleed, wanneer het binnen heel koud is wordt het nooit echt lekker knus. Zeker met de adviezen van de overheid om meer te luchten door middel van het openzetten van een raam is de kans groot dat je er iets minder warm bijzit dan voorgaande jaren. Gelukkig is er een substansiele oplossing die dit zonder problemen oplost en zorgt voor supercomfort tijdens de kerstdagen. In deze blog leg ik je uit hoe ventilatie kan zorgen voor een optimaal gezond en warm leefklimaat.

Hoe ventilatie werkt

Er zijn verschillende vormen van ventilatie op markt. De ene ventilatie zorgt voor verkoeling terwijl de andere ventilatie zorgt voor verwarming. Aan de laatste type ventilatie heb je het meest wanneer je er warmpjes bij wilt zitten tijdens de kerst. Dit type ventilatie kan trouwens wel koelen, maar de focus ligt sterk op het gebied van verwarmen. Dit soort ventilatie komt in de vorm van een WTW unit. Een WTW unit vangt afgekoelde warme lucht op in zijn systeem en verwamd deze vervolgens naar warmere lucht. Hierdoor kun je ten alle tijden een aangenaam klimaat verwachten. Naast het opwarmen zorgt een WTW unit ook voor het 'gezond' maken van de lucht die zich in een ruimte bevindt. Dit klinkt misschien een beetje vreemd, maar een WTW unit is in staat vieze luchtjes en deeltjes die zich in de lucht bevinden op te vangen en deze lucht vervolgens schoon terug te blazen in de ruimte. 

Geen schimmels meer

Hierdoor kun je er zeker van zijn dat de ruimtes die geventileerd worden door een WTW unit geen schimmels en andere bacterieën bevatten die schadelijk zouden kunnen zijn  voor gezondheid en andere zaken. Het grootste voordeel hiervan is dat betonrot eenb stuk minder vaak voorkomt. 

Woonhuizen

Zo een grote logge industriële WTW unit is natuurlijk een beetje overkill voor wwonhuizen. De units zijn gemaakt om grote ruimtes te ventileren en zijn hierdoor een stuk geschikter voor bedrijfspanden en scholen. Gelukkig zit de ventilatie industrie niet stil en hebben ze een ander type ventilatie bedacht voor woonhuizen. Deze komt in de vorm van woonhuisventilatoren. Deze units kenmerken zich doordat ze een stuk stiller zijn en hierdoor veel geschikter voor plaatsing in woningen. Daarnaast heeft dit type ventilator een lagere tot capaicteit waardoor ze automatisch een stuk zuiniger zijn. 

Schakel de hulp in van een specialist

Een specialist kan jou helpen met het goed implementeren van een ventilatiesysteem. Zo heb je altijd de juiste ventilatie en heb je daardoor het meeste plezier van je ventilatie. 

 

OFF

Categories: Webwinkel

Digikring


augustus 2018
M D W D V Z Z
« jul    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031