Wat is een escape room?

De escape room, je ziet ze steeds meer in het straatbeeld opduiken. Heel waarschijnlijk heb je er zelf al eens eentje gespeeld. En anders ken je vast wel iemand, een collega of vriend, die er  helemaal bezeten van is. Zo niet, lees gerust verder. We leggen je graag uit wat een escape room precies is en waarom het zo leuk is om te doen.

Wat is een escape room?

Bij een escape room kan je je vrijwillig laten opsluiten. Na de opsluiting moet je een manier zien te vinden om de kamer binnen 60 minuten te verlaten. Dit doe je doorgaans door sleutels te vinden en puzzels op te lossen. Lukt het je om binnen de tijd de laatste code te kraken? Heel goed gedaan, want dat is zo makkelijk nog niet. Bij de meeste escape rooms zijn de ontsnappingspercentages rond de 50%. Mocht het je onverhoopt niet lukken om te ontsnappen, dan is er nog steeds geen reden tot paniek. Dan maakt de gamemaster de deur voor je open.

Verschillende thema’s

De ruimte waarin het spel zich afspeelt is in een bepaalde thema nagebouwd. Deze thema’s zijn er in allerlei soorten en maten. Van zombie apocalypse tot ontvoering door een seriemoordenaar,  je kunt het zo gek niet bedenken of er is wel een escape room met zo’n thema te vinden.

Waarom is het zo leuk?

De escape room is een interactief spel waarbij je samen met anderen uitdagende puzzels moet oplossen. Het wikkelt als het ware het spelelement in een “sociaal jasje”. Maar in tegenstelling tot andere gezelschapspellen speel je niet tegen elkaar, maar met elkaar. Jij en je vrienden hebben een gezamelijke doel voor ogen (lees ontsnappen). Dat maakt een escape room speciaal en erg leuk.  

Weet je na het lezen van bovenstaande tekst nog steeds niet goed wat een escape room precies is? Probeer zelf dan eens een escape room uit. Een eigen ervaring zegt namelijk meer dan honderd teksten. 

 

OFF

Categories: Vrije tijd en Hobby

Digikring


april 2019
M D W D V Z Z
« nov    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930