Wat is een schoonloopmat?

Voor bedrijven is het belangrijk om genoeg deurmatten te leggen om de vloeren binnen het pand schoon, maar ook droog te houden. Je gaat dus op zoek naar een aantal mooie matten, maar wat blijkt? Een ‘gewone’ deurmat is er niet, maar er wordt onderscheid gemaakt tussen een schoonloopmat of een droogloopmat.

De verschillen

Het zit hem natuurlijk ook al in de naam, die veel duidelijk maakt. Een schoonloopmatten zorgen ervoor dat het vuil onder de schoenzolen uit wordt gehaald en droogloopmatten zullen er voor zorgen dat de zolen worden drooggelopen. Afijn, maar wat nu als er veel zand in de de perforatie van deze mattensoort.

omgeving voor mijn bedrijf ligt en het regent. Heb ik dan een droogloop- én schoonloopmat nodig?

Buitenmatten                             

Voor dit soort terreinen komt er nog een matsoort kijken, de buitenmat. Een buitenmat heeft een grovere textuur en is uitermate geschikt voor het schoonschrapen van schoenzolen. Wanneer het regent zal het grootste deel van het water worden afgevoerd door

Wanneer we in combinatie met deze mat nog een droogloopmat na de deur leggen, dan krijgen de schoenzolen een complete behandeling. De zolen zullen eerst flink geschrobd worden en vervolgens worden deze nog drooggelopen.

Iedere situatie is anders

Er zijn dus verschillende variaties in mat of matten mogelijk. Iedere situatie vereist dus haar eigen aanpak. Er kan bijvoorbeeld bij de hoofdingang een buitenmat geplaatst worden, met nog diverse schoonloopmatten verspreid door het bedrijf. Zo beperk je het vuil dat iedere ruimte binnen komt en bespaar je uiteindelijk op schoonmaakkosten. Daarnaast ziet een schone vloer er een stuk representatiever uit.

Reinigen

De deurmatten zelf moeten natuurlijk ook regelmatig schoongemaakt worden. Ze nemen veel vuil op en worden zelf dus vies. Wanneer dit niet wordt bijgehouden verliezen de schoonloopmatten hun werking en komt er alsnog veel vuil naar binnen.

Een mattenspecialist kan je hierin adviseren zodat de vloeren er in je bedrijf altijd netjes bij liggen!

OFF

Categories: Woning en tuin

Digikring


april 2019
M D W D V Z Z
« nov    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930