Wat sporten doet met je lichaam

Wat sporten doet met je lichaam

Lekker in de zomer sporten met je kind, mountainbiken, hardlopen en zwemmen. Sportief bezig zijn is voor iedereen goed en gezond. Sporten maakt een stofje aan in je hersenen waardoor je beter in je fel zit, dit stofje wordt endorfine genoemd. Endorfine zorgt ervoor dat je pijn minder voelt en zorgt ook nog eens voor het gevoel van geluk. Naast endorfine komt er ook nog een ander stofje in je hersenen vrij na inspanning, dit stofje wordt ook wel adrenaline genoemd. Adrenaline kan in veel situaties voorkomen, denk bijvoorbeeld aan het afnemen van examenstress, maar ook spanning in andere situaties. Er zijn diverse soorten sporten, denksport heeft als voorbeeld schaken, bij fysieke krachtsport kun je denken aan zwemmen en fysieke spelsport kun relateren aan voetballen. Ondanks dat wij veel verschillende sporten kennen, zijn er een aantal kenmerken waar je uit kan opmaken of iets een sport is. Een sport is namelijk altijd in competitievorm, dit kan rechtstreeks met de tegenstander zijn, maar dit kan ook op het gebied van scores zijn.

Sporten in de zomer uitvoeren

Sporten die voornamelijk in de zomer worden beoefend zijn surfen, beachvolleybal, zeilen en kanoën. Deze sporten zijn ideaal om uit te voeren in de zomer, vaak zijn de weersomstandigheden ook goed genoeg om deze sporten te kunnen beoefenen. Natuurlijk zijn er ook sporten die zowel in de zomer als in de winter kunnen worden uitgevoerd, hierbij kun je denken aan atletiek, voetbal en wielrennen of mountainbiken. Sporten zoals schaatsen en skiën worden vaak alleen in de winter beoefend omdat dan de juiste weersomstandigheden om de hoek komen kijken. Bij al deze sporten is het van belang dat je de juiste kleding draagt. Zo is het bij het fietsen belangrijk om goede fietskleding te dragen, ook voor kinderen is dit een must. Kies daarom voor goede fietskleding voor kinderen die ervoor zorgen dat ze top prestaties kunnen behalen. In de zomer en de winter heb je vaak verschillende kleding aan, dit geldt ook bij het sporten. In de winter is het van belang dat zowel kinderen als volwassenen zich warm aankleding tijdens het sporten. In de zomer kan het er vaak door met wat luchtigere kleding.

Sporten is goed voor de gezondheid

Er zijn nog zoveel meer verschillende sporten die te beoefenen zijn, dit geldt zowel voor kinderen als voor volwassenen. Toch zie je vaak dat er meer kinderen een sport beoefenen dan de ouderen, dit is ook omdat het lichaam van kinderen nog jong is en meer kan hebben op dat gebied. Zwemmen is een populaire sport onder kinderen, dit is erg goed voor lijf en leden, door het water word je eigen gewicht lichter en kun je gemakkelijker jezelf voort bewegen. Bij het zwemmen is het van belang dat de kinderen de juiste zwemkleding dragen, zo is er goede zwemkleding voor kinderen te verkrijgen. Tegenwoordig kun je deze kleding eenvoudig online bestellen, toch wil dit soms nog wel eens aan de dure kant zijn. Kinderen groeien snel en hierdoor kunnen ze sportkleding nooit zo lang dragen, dan is het jammer dat je er erg veel geld aan uit hebt gegeven. Dit verschilt natuurlijk per persoon, wat diegene te besteden heeft en of hij of zij het waard vind. Heb je nou liever wat goedkopere maar toch goede kwaliteit sportkleding, neem dan een kijkje op Sport-kids.nl. Hier vind je een ruim aanbod aan sportkleding voor diverse sporten.  

OFF

Categories: Sport en Spel

Digikring


maart 2019
M D W D V Z Z
« nov    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031