watersnijden

Wat is watersnijden
Het onder zeer hoge druk water door een snijkop of snijbuis persen wordt watersnijden genoemd. Daarbij wordt door de hoge druk en snelheid van het uit de snijbuis komende water, het materiaal gesneden. Er kunnen ook complexce contouren gesneden worden door de kleine diameter van de waterstraal. Bij watersnijden zijn verschillende mogelijkheden, waardoor watersnijden op bijna alle materialen toegepast kan worden. Zelfs graniet, glas, tegels, beton, aluminium en staal kan gesneden worden door middel van watersnijden. Voor de hardere materialen wordt er water in combinatie met abrasief, een soort zand, gebruikt. De zachtere materialen worden gesneden met alleen water.

De belangrijke factoren die het watersnijden beïnvloeden
Het watersnijden komt nu waarschijnlijk op u over als een simpele manier van snijden. Ook met watersnijden is er niet zomaar een gewenst eindproduct. Hieronder zijn enkele factoren die invloed hebben op watersnijden:
de druk van het water waarmee gesneden wordt
de hoeveelheid water die bij het watersnijden door de snijkop komt
de kwaliteit en hoeveelheid van het abrasief dat toegevoegd wordt
het materiaal dat gesneden wordt
de snelheid waarmee de snijkop het materiaal snijdt

Voordelen van watersnijden
Een enorm groot voordeel is dat watersnijden op elk materiaal tot 200 millimeter dikte toegepast kan worden. Daarnaast is er nadat het product gesneden is, geen nabewerking meer nodig. Waneer u dat graag wilt, is er ook graveren mogelijk. Misschien denkt u dat er door het water verkleuring plaatsvindt, maar ook dat is niet het geval. Het materiaal behoudt volledig zijn kleur en vorm.

Bij Kraan & Roos watersnijden
Watersnijden is een proces waarbij het deskundige en ervaren personeel zorgvuldig te werk moet gaan. Dat wordt dan ook gedaan. Kraan & Roos heeft al meer dan 25 jaar ervaring, waardoor de kwaliteit van het werk steeds beter is geworden. Wilt u het watersnijden aan Kraan & Roos uitbesteden ofwilt u meer

Kraan & Roos biedt verschillende soorten materialen en bewerkingen. Zo zijn ze u van dienst in het watersnijden, maar ook in lassen.
watersnijden

Auteur: Gerard Kempers, IP adres: 109.109.117.18, Website: http://kraanenroos.nl/watersnijden

Artikelplanner.nl is niet verantwoordelijk voor de inhoud van deze pagina.

OFF

Categories: Diensten Tags:

admin


september 2022
M D W D V Z Z
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930