Welke krabpaal past het beste bij je kat?

Als echte liefhebber van katten wil je natuurlijk het allerbeste voor je kat. Wanneer je een kat hebt, is het ideaal voor het dier en jezelf als je diertje een eigen plek heeft waar er kan worden gespeeld, geslapen en waar de kat zich gerust uit kan rekken met zijn nageltjes, zonder dat je je hierbij zorgen hoeft te maken over het interieur.
 
Tips bij het vinden van de juiste krabpaal of krabton:
 
Formaat
 
Bij het vinden van de ideale krabpaal of krabton, komt er vaak nog een enige zoektocht bij kijken. Is het namelijk voor een raskat, huiskat of grote kat? Is er voldoende ruimte in huis voor een krabpaal toren, of zit je te denken aan een wat kleiner formaat? Alles voor een gezonde blije kat of poes. Én een tevreden baasje natuurlijk. Een meubel waaraan katten mogen krabben, is dan ook ideaal. 
 
Materiaal
 
Het hout of sisal houdt de nagels scherp, je kat heeft een ‘eigen’ plek in de woonkamer en een krabpaal geeft ze extra uitdaging om te spelen. Of om te slapen, want er zijn zelfs kattenpalen met een hangmat. Hopelijk laat je kat de bank nu met rust.
 
Een krabton is ook te overwegen omdat dit meubel compact is en toch de mogelijkheid van slapen, spelen en krabben biedt. De gewone huis, tuin en keuken kat is over het algemeen een vrij actief beest. Dat zelfde geldt voor jonge katjes en kittens. Zij zitten nog vol met energie en voor hen is het dan ook zinvol om een krabpaal te kopen waarin ook lekker gespeeld kan worden.
 
Vaak kun je het beste kijken naar het karakter van je kat, heeft je dier een plek nodig waar die zich helemaal uit kan leven met speeltjes? Of zit je kat liever rustig op een (hoog) plekje? Zelf heb ik een webshop gevonden waar ze goed advies kunnen geven en een ruim assortiment hebben in krabpalen en krabtonnen. 
Webshop
 
Krabpaal kopen? Bekijk hier onze selectie grote krabpalen, krabtonnen en krabplanken.
ZOO&ZO helpt je bij je keuze. Gebruik de selectiefilters om bijvoorbeeld een houten krabpaal te bekijken, een grijze krabpaal of zwarte krabpaal. Of heb je voorkeur voor een bepaald merk? Selecteer bijvoorbeeld op een Trixie krabpaal of katten krabpalen van Lief! 
 
 
Altijd deskundig advies & vóór 17:00 uur besteld, volgende werkdag in huis!
 
 
OFF

Categories: Webwinkel

Digikring


Juni 2022
M D W D V Z Z
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930