Werkwijze Psycholoog Amersfoort Menninga

 

Therapie bij Judith Menninga Psycholoog Amersfoort

Zo kort als mogelijk en zo lang als nodig
De therapie bij Judith Menninga Psycholoog Amersfoort bestaat doorgaans uit vijf tot tien sessies. Aan het einde van de eerste sessies formuleren we samen de doelstellingen. En geven we aan hoeveel sessies er ongeveer nodig zullen zijn om deze doelstellingen te bereiken.

Werkwijze  Menninga Psycholoog Amersfoort

In de eerste gesprekken tijdens de therapie vinden we een vorm die het beste bij jou past, waar jij je gemakkelijk bij voelt. Het vinden van de juiste vorm en het invullen ervan vraagt inzet.

Je krijgt praktische handreikingen om thuis mee te werken, vaak in de vorm van oefeningen of schrijfopdrachten. Verandering is immers alleen mogelijk als je dingen daadwerkelijk anders gaat doen. Je zult dus ook tussen de sessies in met je zelf aan het werk zijn. Het is werken, soms heel hard werken zelfs. De vragen en klachten van nu zijn vaak het resultaat van patronen die in jaren ingesleten zijn. Dus ook al snap je wat je te doen staat, het daadwerkelijk doen vraagt doorzettingsvermogen.

Gaandeweg krijg je meer inzicht in je eigen functioneren en hoe dit je dagelijks leven beïnvloedt. Je ontwikkelt vaardigheden waarmee je dingen leert aan te pakken of vanuit een andere invalshoek te bekijken. Hierdoor krijg je meer grip op de situatie, zullen de klachten verminderen of in zijn geheel verdwijnen. De meeste mensen voelen zich na een psychologische behandeling beter dan ervoor. Ze geven aan meer zelfvertrouwen te hebben, een andere kijk op de problemen, betere sociale contacten, een andere manier van praten of de partners begrijpen elkaar beter.

OFF
Digikring


april 2019
M D W D V Z Z
« nov    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930