Wintersport in Canada

 

Nu de zomer is afgelopen is het tijd om vooruit te kijken.  Vooruit kijken naar de winter. Want ja, ook in de winter kun je een fantastische tijd beleven. Denk bijvoorbeeld aan de feestdagen, kerst, oud&nieuw, wintersport. In dit artikel beschrijven we de mooie aspecten van wintersport in Canada.

Wintersport in Canada
Wintersport is het meest populair in landen als Oostenrijk en Zwitserland. Hier kun je voor een relatief lage prijs van de berg skiën. Veel Nederlanders trekken er elk jaar weer op uit om een week te relaxen in de bergen. Skiën in landen als Oostenrijk en Zwitserland is geschikt voor iedereen die overdag wil skiën, 's avonds wil apres skiën en geen moeite heeft met massa toerisme. Wintersport in Canada is echter voor een andere doelgroep. Dit kenmerkt de doelgroep die liever in Canada gaat skiën dan in de traditionele landen:

– Houdt niet van apres ski
– Houdt niet van massa toerisme
– Komt voor een unieke wintersport ervaring
– Is ervaren en houdt van uitdaging
– Wil zeker zijn van sneeuwgarantie

Zomaar een aantal kenmerken van mensen die liever gaan wintersporten in Canada dan in bijvoorbeeld Oostenrijk of Zwitserland. De afgelopen jaren neemt de belangstelling voor wintersport in Canada steeds meer toe. Dit komt doordat Canada heel veel te bieden heeft. Lees hieronder alle voordelen van wintersporten in Canada.

Voordelen wintersport Canada

Een grote groep Nederlanders gaat het liefst op wintersport in Oostenrijk, Zwitserland, Duitsland of Frankrijk. Niet om de laatste plaats voor het apres skiën. Een kleinere groep mensen gaat liever op wintersport in een gebied zonder massa toerisme en zonder apres ski. Deze groep wordt gekenmerkt door hun ervaring en passie voor het skiën of snowboarden. Wat zijn nu de voordelen van wintersport in Canada ten opzichte van wintersport in Europa?

1. In Canada ben je altijd zeker van sneeuwgarantie. Vaak ligt hier in de periode van oktober tot april genoeg sneeuw om te skiën en/of snowboarden!

2. Wintersport in Canada biedt een ervaring die je nooit zult vergeten. Het uitzicht is adembenemend, de sneeuw is volop aanwezig en de natuur is ongerept.

3. De mogelijkheden zijn oneindig. Zo kun je kiezen voor een fantastische piste in Banff, maar je kunt ook kiezen om een off-piste tocht te maken. Ook heli-skien , dog sledding en hotsprings behoren tot de mogelijkheden.

4. Geen massa toerisme en geen apres ski. Puur wintersporten in een prachtige natuur. Daar doe je het voor, toch?

 

Kosten voor een wintersport in Canada

De kosten voor een wintersport in Canada zijn over het algemeen iets hoger dan kosten voor een standaard wintersportvakantie. Vergeet echter niet dat je hier alleen komt voor het skiën of snowboarden, de apres ski kosten heb je al niet. De gemiddelde kosten voor een 8 daagse wintersport in Canada is €1.749,-. Hierbij zit een retourvlucht, verblijf, skipas en plaatselijke transfer inbegrepen.

CONCLUSIE: Wintersport in Canada is een unieke ervaring voor de ervaren wintersporters die eens wat anders willen dan een standaard wintersport. Mocht je enthousiast worden van dit artikel, bekijk dan eens de mogelijkheden en laat je dromen werkelijkheid worden!

 

OFF

Categories: Vakantie

Digikring


april 2019
M D W D V Z Z
« nov    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930