Zonnepanelen: een goed begin is het halve werk

Een grote stap naar een energie neutrale woning: zonnepanelen! Met zonnepanelen heb je een eigen duurzame en schone elektriciteitscentrale op je dak. Een goede investering in de toekomst zou ik zeggen. Maar je wilt wel dat de aanleg vlekkeloos verloopt. In dit artikel leggen we uit waar je op moet letten!

1. Veiligheid boven alles

Zorg ervoor dat de zonnepanelen op een veilige manier worden geïnstalleerd. Belangrijk is om in acht te nemen dat je als huiseigenaar verantwoordelijk bent voor de mensen die rond je woning en op je dak aan het werk zijn.

2. Voorkom bouwkundige moeilijkheden

Je kan niet zomaar panelen aanbrengen op het dak, dit moet zorgvuldig en deskundig gebeuren. Anders kom je later voor zorgelijke bouwkundige problemen te staan, als lekkage of tocht. Dat maakt de overstap naar duurzame energie een stuk minder leuk.

3. de meterkast is ‘where the magic happens’

De installatie moet in technisch opzicht ook goed op orde zijn. Let hierbij op een goede en veilige aansluiting op de meterkast. Maar de balans tussen de omvormer en de panelen belangrijk is voor het rendement ook belangrijk.

4. Schroom niet om deskundig advies te vragen

Heb je verstand van techniek, verdiep je dan uitgebreid in de materie. Heb je hier geen tijd voor of ben je niet zo handig, laat je dan adviseren door een deskundig en ervaren installateur.

Is zonne-energie de eerste stap?

Nee, zonne-energie is niet de eerste stap. Het instaleren van zonnepanelen om je woning duurzamer te maken komt later. De eerste stap is isoleren, bijvoorbeeld door enkel glas te vervangen door dubbel glas. Ook is het verstandig om minder energie te gaan verbruiken. Denk aan een energiezuinige vriezer, LED-lampen of een efficiënte vaatwasser. Pas als je die stappen hebt gezet, dan is zonne-energie de volgende verstandige investering in de toekomst van je woning.

Gratis zonnepanelen advies >>

OFF

Categories: Woning en tuin

Digikring


maart 2019
M D W D V Z Z
« nov    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031