Zweedse verf

De Zweedse architectuur

De architectuur in Zweden gaat terug tot in de middeleeuwen waar vanaf de doop van Olof Skötkonung, de koning van Zweden, in het jaar 1000 na Chr. In deze tijd werden alle gebouwen op het land maar ook in de stad gebouwd van hout, rond de 12e eeuw werden alleen belangrijke gebouwen van steen gebouwd zoals kerken en kloosters. Rond de 17e eeuw werden steeds meer gebouwen van steen gemaakt met het gevolg dat het aantal houten huizen daalde, tijdens deze eeuw werden ook een aantal steden opgericht in Zweden. De straten in deze steden werden gebouwd volgens een rooster dat het stratenpatroon voor deze steden bevat met een centrale pleinen. De enige uitzonderingen waren voor de steden in de provincie Skåne en Göteborg, daar werden de steden zoals de Nederlandse steden gebouwd en bevatten dan ook kanalen. De traditionele huizen in zijn nog steeds gemaakt van hout.

Het verhaal achter de rode huizen in Zweden

Het schilderen van je huis compleet volgens scandinavisch design is een traditie geworden in Zweden en deze werden dan ook in veel verschillende kleuren geverfd maar vooral rood. Rond het jaar 850 na Chr. begonnen de Zweden met het mijnen in de Stora Kopparberget ( De grote koperberg ) in de stad Falun, hier werd vooral koper gewonnen. Tijdens het verwerkingsproces van deze koper kwam een stof vrij genaamd ‘Rödmull’, dit goedje werd gezien als afval. Een paar honderd jaar later viel het iemand op dat de houten paal die in deze rödmull een paar jaar had gestaan geen teken van verrotting of vervaling had. Door deze waarneming zijn ze begonnen met het maken van verf met deze rödmull, deze verf was heel erg populair omdat deze goedkoop en goed bleek te zijn.

Schildertips voor binnen en buiten

Wij hebben hieronder een aantal tips voor jou beschreven die je kunnen helpen bij het schilderen binnen- of buitenshuis. De eerste tip is dat u de ondergrond eerst goed moet bestuderen voordat je hier iets op gaat aanbrengen, zorg bijvoorbeeld bij hout ervoor dat het niet aan het rotten is of dat het wel geschuurd is. De volgende tip is kijk goed naar wat voor verf u gebruikt, sommige verven hebben een grondverf nodig en een afwerk laag. andere soorten hebben juist helemaal geen grondverf nodig. Stel je gaat een vloer, trap of tafelblad schilderen, kies dan voor een dekkende parketlak, Kijk daarom dus goed naar welke verf je hebt of gaat kopen. De laatste tip is zorg ervoor dat de verf goed gedroogd is voordat u de volgende laag gaat aanbrengen, hierdoor voorkomt u dat de verf gaat mengen met de andere lagen waardoor de kwaliteit achteruit kan gaan en het er minder mooi uit kan zien. 

OFF

Categories: Links

Digikring


januari 2019
M D W D V Z Z
« nov    
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031